Over ons

De kleine winkelcentra op Kanaleneiland hebben drie unieke waarden:

  • Handel
  • Ontmoetingsplein
  • Praat-over-alles-plein

Daar spreken oma, opa, moeder, vader, zus en broer, vriendin en vriend over het leven. Niet voor niets is de leegstand gering. Knap werk door hard werken en trouwe klanten. Handel, ontmoeten en praten kunnen nog beter blijkt uit onderzoek onder winkeliers, klanten en buurtbewoners. Met WinkelKanaleneiland.nl gaan Online en Offline handel, ontmoetingsplein en praat-over-alles-plein voortaan samen.

Maar de tijden veranderen.

Oude trouwe klanten worden erg oud en ontvallen ons. Zijn hun kinderen en vooral hun kleinkinderen ook zo trouw? En hoe bereik je de nieuwe bewoners op Kanaleneiland die vaak wel gezellig Lombok kennen, terwijl Kanaleneiland net zo gezellig kan worden. Moeten er geen nieuwe producten en diensten worden aangeboden? En zo ja, hoe weet en meet je dat bij mensen die ondertussen naar de Lidl, Jumbo en Albert Hein gaan? Het verleden is geen garantie voor de toekomst.

Handel, ontmoeten en praten kunnen nog beter blijkt uit onderzoek onder winkeliers, klanten en buurtbewoners. Online hoort daarbij.

Met WinkelKanaleneiland.nl gaan Online en Offline handel, ontmoetingsplein en praat-over-alles-plein voortaan samen. Een winstgevende combinatie voor iedereen op Kanaleneiland.

Een paar voorbeelden uit :
Andere publiekstrekkers dan winkels zorgen voor meer ontmoetingsmomenten. Denk aan zaterdag -‘feestjes’ voor bijvoorbeeld eenzame en slechtlopende grootouders en hun kleinkinderen. Via leuke spelen die ook online worden gespeeld– denk serious games zoals pokémon go – komen ze altijd zaterdag op een winkelcentrum voor de prijsuitreiking. Komen is een voorwaarde voor kopen.

Handel, ontmoetingsplein en praat-over-alles-plein moet ook online. Ouderen bestellen online want ouderen kunnen steeds beter omgaan met internet. Albert Heijn levert mooie haram maaltijden voor bijvoorbeeld ouderen. Waarom leveren de winkeliers geen halalmaaltijden voor ons ouderen? Het ligt voor het oprapen: Halal ingrediënten van de winkeliers, halal gekookt door bijvoorbeeld Resto van Harte, Bij Bosshardt, Boogh Utrecht de Paraplu, Eten met buren en ga zo maar door. Zo verdient iedereen wat. Klanten blij, winkeliers blij.

Handel, ontmoetingsplein en praat-over-alles-plein zijn ook geld waard. Waarom niet alle ideeën en klachten over van alles en nog wat gewoon ook via WinkelKanaleneiland.nl en op de zaterdagen delen. Handel, ontmoetingsplein en praat-over-alles-plein voortaan samen.

De website WinkelKanaleneiland.nl is een testsite voor ontmoetingen. Het is gefinancierd door het Wijkfonds Ondernemend Kanaleneiland. Het is onderdeel 9a van de Stichting Ondernemend Utrecht.